Het Huis voor uw Vakanties in Costa Brava

Omgeving van Castelló d'Empúries

De middeleeuwse stad Castelló d'Empúries ligt tussen Figueres en Rosas, bij de mond van de rivier Muga. De Muga stroomt door het natuurreservaat Aiguamolls de l'Empordà, beroemd vanwege de grote diversiteit van planten, trekvogels en diverse andere zeldzame diersoorten, uiteindelijk komt deze uit ten noorden van Castello in de zee.

Dankzij de gunstige ligging vinden de zon-, zee- en strandliefhebbers precies wat ze zoeken. U kunt hier ook van de mooie natuur genieten in het hele gebied. Heel veel wegen leiden naar Empuries, de meeste lopen door een vlak landschap, langs velden en wijngaarden, vijvers, oevers of langs de rivier de Muga en Aiguamolls.

Ga op onderzoek uit en ontdek de wandel- en fietspaden in de omgeving. Er zijn ook wat meer natuurlijke paden hier. Het stadscentrum van Castelló d'Empúries is altijd rustig gebleven, een middeleeuwse charme. U kunt hier het hele jaar door een prettig verblijf hebben, genieten van de stilte, ideale omstandigheden voor een watersportvakantie. De Empuriabrava haven met de kanalen en waterwegen bieden ideale omstandigheden voor een vakantie op het water. Het is een waar eldorado voor de watersportliefhebbers en het is een van de belangrijkste toeristische centra aan de kust.