Het Huis voor uw Vakanties in Costa Brava

Sports en Outdoor in de Costa Brava

Fietsen en mountainbiken

Als u op zoek bent naar iets opwindends of alleen maar een beetje vredige rust zoekt, stap op de fiets en ontdek de schoonheid van de bossen, baaien en inhammen van de Costa Brava. Deze regio heeft een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde fietspaden. Lange afstandfietsers zullen zeker genieten van de Ruta des Carrilet door het glooiende landschap. U kunt een fiets huren op verschillende plaatsen langs de route. Er is ook een geweldig meer natuurlijk pad, met rode bewegwijzeringen en een fietssymbool. Sommige voetpaden zijn ook opengesteld voor de fietsers.

Wandelen en trekken

Er is een groot aanbod van wandelingen waar u uit kunt kiezen, u vindt hier een groot netwerk van bewegwijzerde wandelpaden, u volgt een duidelijk wandelpad dwars door de regio. De plaatselijke toeristische bureaus hebben gratis brochures en routes met vele wandelingen in dit gebied. Een van de mooiere routes is de Cami de Ronda. Het is mogelijk om langs de hele kust te wandelen vanaf de Franse kust tot Blanes. Een deel van deze route loopt over de stranden, andere stukken lopen over verlaten weilanden en kunnen aardig moeizaam toegankelijk zijn, dit zijn vaak de beste manieren om een van de meer verlaten grotten te bereiken.

Duiken en snorkelen

Met de koraalriffen en de talloze zeldzame inwoners van de zee is de Costa Brava een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Dankzij de vele duikbezienswaardigheden zijn er uiteraard veel duikcentra aan de kust. Talloze duikscholen bieden diverse diensten en mogelijkheden, van beginnerscursussen tot bootexcursies en verhuur van een duikuitrusting. De belangrijkste gebieden zijn bij het Illes Medes Maritiem reservaat, beroemd vanwege de fauna en de koralen, en de kleine inhammen van Cap de Creus en de grotten in de omgeving van Begu and Palafrugell, daar vindt u meer dan 300 soorten vissen, zo ook de barracuda en de zeepaardjes, drijvend langs het koraal en de scheepswrakken. Veel scholen organiseren snorkelexcursies naar de minder toegankelijke grotten.

Watersport

Windsurfen is erg populair hier en er zijn veel punten waar u een uitrusting kunt huren en een cursus kunt volgen. Veel steden hebben zeilclubs, de het gebied organiseert een groot aantal wedstrijden en evenementen. In de meeste strandsteden vindt u veel watersportmogelijkheden zoals jetskiën, waterskiën, peddelen. Een van de beste manieren om de talloze grotten te ontdekken is met de kajak.